| Nieuws

Peter Wattel stelt zich voor

Beste Mozaiek0521 familie,

Als kersvers tijdelijk leiderschapsteam leek het Adrianne en mij een goed idee om wat meer over onszelf te delen met de gemeente.

Ik ben Peter Wattel en getrouwd met Margo en we hebben twee dochters en vijf kleinkinderen. Naast mijn rol binnen het leidersteam van Mozaiek0521 werk ik op een school in Sneek als teamleider. We wonen sinds drie jaar in Blankenham, een dijkdorp tussen Kuinre en Blokzijl.

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat ik Jezus heb leren kennen als mijn redder en verlosser. Dit gebeurde in een kerk in Lelystad waar ik door het lied “De Kracht van Uw liefde” iets ervoer wat ik niet eerder had ervaren.

De kracht van het lied, heeft in de daaropvolgende jaren een belangrijke rol gespeeld in mijn geloofsleven. Het begint allemaal bij God, bij aanbidding, Hem alle eer en lof toe zingen. Daarnaast mocht ik ook ontdekken dat God een God is van herstel. God die ons lief heeft en gebrokenheid wil helen door Zijn zoon Jezus. ‘Thats the only way’ ben ik achter gekomen.

Het is dan ook niet toevallig dat we na onze verhuizing in 2020, in onze zoektocht naar een nieuwe gemeente uit zijn gekomen bij Mozaiek0521. Mozaiek sprak ons gelijk aan, vanwege de centrale rol die God aanbidden heeft en het welkom zijn zoals je bent. De visie van Mozaiek is niet voor niets God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen. Dat is ook mijn verlangen.

Hoe mooi is dat we als Mozaiek een thuis mogen bieden, om elkaar te helpen, te bemoedigen, voor elkaar te bidden, elkaar op te bouwen, samen te wandelen in Zijn aanwezigheid. Dit betekent voor mij “van elkaar houden”.

Van elkaar houden is niet alleen iets op zondagmorgen tijdens onze samenkomsten, maar juist ook in alle communities (Love2Meet en teams). Juist in de kleinere groepen is ruimte om naar elkaar te luisteren, voor elkaar te bidden, plezier te hebben en het leven wat we hebben ontvangen uit te leven met elkaar.

We mogen het cadeau van herstel als we dat hebben ontvangen, ook weer doorgeven. Herstelde mensen helpen mensen bij herstel en geven op deze manier ook het evangelie door. Mijn verlangen is dat Mozaiek0521 tot een licht mag zijn in Steenwijk en omgeving.

Dat dit nog niet vanzelf gaat en dat ik en wij als Mozaiek0521 nog veel mogen leren, spreekt voor zich, dus mocht je vragen hebben wees zo vrij om mij te mailen of aan te schieten voor of na een zondagdienst.

Ik wil afsluiten met een bijbeltekst uit Johannes die veel voor mij betekent.

Johannes 17

20 Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven.21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. 22 Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij: 23 ik in hen en u in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat u hen liefhad zoals u mij liefhad.

Hartelijke groet,

Peter Wattel

P.s. heb je een vraag of wil je iets delen, Peter is te bereiken via: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Deel in het geheel
Sprekersteam Mozaiek0521
| GROW
Hart voor Pasen
| Landelijk
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community