Organisatie Mozaiek

Het leiderschapsteam van elke lokale Mozaiekgemeente bestaat na opstart uiteindelijk uit drie teams: voorgangers, de raad van opzieners en onze coördinatoren en pastors van de teams.

Op dit moment bestaat de organisatie van Mozaiek0521 uit een leidersteam, coördinatoren, teamleiders, secretariaat en finance.

Voorgangers

Voorgangers van Mozaiek werken in teams van minimaal twee mensen. Daar kiezen we voor omdat we geloven dat diversiteit ons sterker maakt. Voorgangers van Mozaiek zijn in betaalde dienst en hebben de dagelijkse leiding over de gemeente.

Mozaiek0521 heeft twee vacatures voor voorgangers. Totdat deze twee vacatures zijn vervuld heeft Mozaiek0521 een leidersteam met daarin Adrianne Rook en Peter Wattel. 

De raad van opzieners

Elke Mozaiekgemeente krijgt uiteindelijk een raad van opzieners. Zij staat los van de dagelijkse organisatie van de gemeente. Ze toetst of de bedieningen van Mozaiek invulling geven aan ​​onze visie en de roeping, signaleert wat er speelt in de gemeente en is eindverantwoordelijk voor de begroting. Daarnaast helpt de raad van opzieners ​voorgangers goed te functioneren in hun bediening.

Zodra Mozaiek0521 een voorgangersteam heeft, zal er ook verder invulling gegeven worden aan de invulling van de Raad van opzieners.

Coördinatoren en teamleiders

Coördinatoren en teamleiders geven samen leiding aan de bedieningen. Denk aan team Worship, Welkom, Facility, Ministry, Grow, Care, Serve, Communicatie en ook aan onze jongerenbeweging WAY of Mozaiek Kids.

Secretariaat en finance

Ondersteunend aan het leiderschap van Mozaiek0521 zijn secretariaat en finance.

Landelijke beweging Mozaiek

Mozaiek groeit snel. Dat vraagt om leiderschap organisatie. Daarom hebben we een landelijk team dat de verantwoordelijkheid heeft om het DNA van Mozaiek te verankeren en vermenigvuldigen in onze lokale kerken.

Meer weten over Mozaiek0521?

Meer weten over hoe Mozaiek georganiseerd is? Volg de introductiecursus van Mozaiek0521