| Cursussen

Ben jij benieuwd naar het Christelijk geloof?

In januari 2024 starten we weer met de Alpha Cursus. Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt.

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof en de kleine groep. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.

Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen.

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.

Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend weg en is in de meeste gevallen gratis. Soms wordt er een kleine (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor het weekend weg.

Locatie

Nog niet bekend, in elk geval in Steenwijk.

Tijden

De avonden starten om 18.00 uur. Inloop vanaf 17:45 uur.

We starten met een gezamenlijke maaltijd. Het is helaas niet mogelijk om met alle dieetwensen rekening te houden. Er zal wel ook vegetarisch gekookt worden. Volg je zelf een dieet wil je dan zelf eten meenemen? De eigentijdse, boeiende inleiding op het specifieke thema van de cursusavond wordt in een zaal gepresenteerd en daarna zullen in vaste klein groepjes de gesprekken over het thema plaats vinden.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar [email protected]

Als een datum of locatie toch niet uitkomt, kun je ook deelnemen aan de Alpha-cursus bij andere kerk in de buurt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Deel in het geheel
Sprekersteam Mozaiek0521
| GROW
Hart voor Pasen
| Landelijk
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community